16. 12. 2012.

Kako i u čemu sam uživala danas

Imala sam lijep dan. Drugačiji nego prethodnih deset. 
Ne znam ni sama kako sam se natjerala izaći van, morala sam, da ne izradim drugaricu zapravo. Eto kako. 

Uživam šetati, i zahvaljujući pozitivnim stepenima, danas sam to i mogla. Također, obilazile smo otvorene radnje, trčale prema užasnoj odjeći i glumile oduševljenje, komentarisale cijene, tražile najbolju maskaru, pričale i smijale se, grlile i šalile, čak sam cijepala plakate ostale od izbora, na kojima joj je bivši... 
Lijep dan, velim vam.

U tom svemu, neplanirano sam potrošila, ne smijem ni da zbrojim koliko novca. Pa red je da pokažem što me usrećilo i zadovoljilo danas. :)



Kapa!!! Kupljena u Terranovi za 13 km. Odavno želim ovakvu, jer mi se dopada kako izgleda na drugim djevojkama, i ne sumnjam da i meni lijepo stoji. Zapravo znam to, rekla mi je i drugarica, a i roditelji. Dovoljno. :) To je onaj tip kape koji stoji ovako: 


Ha ya, da vam dočaram. :)

Dalje, kupila sam raif


Općenito sam luda za mašnicama, i svi raifovi imaju po jednu mašnu, naravno, kao i šnale. Možda jednom pokažem kakve sve mašne stavljam na glavu. :) Ovaj raif je jarko crvene boje i biće predivan kontrast mnogim odjevnim kombinacijama. Ljubav na prvi pogled, šta da vam kažem. :)

Onda slijede lakovi, nakon dugog promišljanja koju boju da odaberem, kupila sam oba. :)



Pošto se nijansa dobro ne vidi na mojoj slici, to su zapravo brojevi 25 i 33, neodoljive boje za mene. :)


Eh, nedavno mi je neseser pao sa police, otvoren, i na podu je završila većina moje kozmetike, a sjene i sve prašasto što je bilo, izgubilo je svrhu, tako da sam morala kupiti i ovo čudo, bez kojeg ne mogu:




Dakle, set za obrve, u dm-u 5,55 km, moj spas definitivno! Sredim obrve za tili čas, a uvijek budu savršene.

Eh, nagovorila me drugarica da kupim u apoteci ovu kremu



Borogal, krema za lice, na bazi borne kiseline. Kaže da joj je od nje lice premekano, da je dobra za masnoću i nepravilnosti, i da ona već vidi rezultate. Kao preporučena od nekog dermatologa nekoj tamo, znate kako to ide, ova rekla ovoj, i došlo do mene. Budući da nije skupa, čak 1,60 km, kupim je, pa da probam. Treba je mazati ujutru i navečer, a prije toga oprati lice sapunom, te sam tako kupila i najbolji sapun za to



Ja ne koristim puder, ali ovakve kreme itekako da. Međutim, prvi put kupujem Garnier BB kremu, Miracle skin perfector, u dm-u skoro 9 km, za masnu i mješovitu kožu, pa ću probati, i javiti ako bude efekta. ;)



Kupila sam i ova čuda koja ću zalijepiti na pločice u kuhinji, jer volim da vješam sve kašike i salavete, to mi cool. :P




Danas sam otkrila da mi je zadovoljstvo ovako nepromišljeno kupovati sitnice. Kome nije, pomislit ćete, ali ja doista ne volim shopingovati, pa sam zato iznenađena današnjim pohodom. :)
U svakom slučaju, psihički je dobro djelovalo na mene, a to je najbitnije. ;)